Kurulum, yazılım ve tasarım süreçlerinin yönettiğim şimdi de danışmanlığını yaptığım ErsaSaat.com.tr sitemizin yeni halini 1 Ağustos 2018 tarihinde yayına almıştık. O tarihten bu yana organik, sosyal ve direk trafikte yüksek bir ivme yakaladık. Özellikle organik trafik girişlerinde 1 yıl için de %550 artış sağladık. Sistemli çalışmalarım dışında, bu başarı ekip başarısıdır. 

İçerik pazarlama da yöneticinin dışında SEO uzmanı ve içerik stratejisti ile uyumlu çalışmak çok önemlidir. Bu 3 kişi organize ve sistemli çalışmalıdır ki kısa zamanda başarı gelsin.

İş, sektör ne olursa olsun her zaman “content is king” yani İÇERİK KRALDIR. Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in 1996’da kaleme aldığı yazısında bu cümle geçmiştir. İstediğiniz kadar sosyal medyada aktif olun, reklam verin bir noktadan sonra neden başarısız oluyoruz sorusunu sorarsınız. Çünkü içerik dışında yaptığınız her dijital pazarlama kısa vadelidir. Şayet uzun vadede başarılı olmak ve başarının sabit kalmasını istiyorsanız içerik üretmeniz gerekmektedir.

Ancak bu noktadan şunu söyleyebilirim; bu krallık orijinal, şeffaf ve  benzersiz içerik üretiminin krallığıdır; “üretmek için üretmek” şeklinde üretilen içeriklerin değildir. Kopya içerikler ile hiç bir zaman Google’da bir yere varılamaz.

Ersasaat.com.tr içerik pazarlaması için öncelikle saat sektöründe anahtar kelime rekabeti ve Google’da saat ile ilgili ön plana çıkan anahtar kelime gruplarını araştırmaya başladık. Sonrasında bu kelimelerle ilgili içerik yazılmaya başlandı. Şu noktada önemli ki sadece içerik yazdırmak da yetmez. Bu içeriklerin Google’ın istediği şekilde siteye yüklenmesi gerekiyor. Breadcrumb, H etiketleri, başlık gibi konuların doğru kurgulanmasıyla çoğu anahtar kelime de Google’da 1. sırada yer almaya başladık. Tabi SEO uzmanının güncel Google algoratiması hakkındaki değerlendirmeleriyle bu süreci olabildiğince kısalttık.

Konu ile ilgili aşağıda bazı ekran görüntüleri paylaşıyorum. Sonuç olarak işinizi seviyorsanız ve doğru kişilerle çalışıyorsanız başarı mutlaka gelecektir.

2

1
* Mayıs ayı ve Haziran ayının ortasına kadar Analytics kodlarındaki hata nedeniyle veriler doğru gelmemiştir.

3