Analytics Site Hız Önerileri

Site Hızının Etkisi

Bir web sitesinde başarılı sonuçlar ve satışlar için ziyaretçinin sitede geçireceği ortalama oturum süresini arttırmak gerekmektedir. Site hızının veya sayfa açılma hızının etkisini arttırmak için site tarafında yapılacak birçok çalışma vardır. Bunların en başında site sayfalarının açılma hızıdır.

Sayfa Açılma Hızı Neye Bağlıdır?

Sayfa açılma hızı, site yazılım ve tasarımı dışında sayfa içeriklerinin ve görsellerinin optimize edilmesine bağlıdır. Açılış sayfanızın kalitesi ne kadar yüksek olursa sayfa o kadar çabuk açılır. Bu sayede sayfaya gelen ziyaretçi alacağı bilgiyi daha hızlı alır. Görsellerin optimize edilerek boyutlandırılması, içeriklerin şeffaf içerik olması, metatag ve H etiketlenin yerleştirilmiş olması gerekmektedir.

Ortalama Sayfa Hızı Kaç Olmalı?

Google’ın kullanıcılara sunduğu Google Developers’a ait bir hizmet olan “PageSpeed Insights” 50-89 sayfa hızını ortalama olarak kabul eder. 90’dan sonrası hızlı olarak geçer.

Google Analytics Hız Önerileri

Analytics kullanımında çok kullanılmayan ancak site sağlığı için önemli olan “Hız Önerileri” aracını kullanmanızı öneririm. Alt sekmelerde kalan Analytics’in bu hizmeti site hızınızın arttırmanın en kolay yoludur.

Bu aracı kullanımıyla ilgili kısa bir video hazırladım. Google Analytics Hız Önerileri aracını çok daha iyi anlayabilirsiniz.