Hootsuite ile Instagram Marka Yönetimi

 

Hootsuite ile Sosyal Medya Marka Yönetimi

2-3 adet sosyal medya hesabından fazla hesap yönetimi yapıyorsanız mutlaka sosyal medya yönetim platformu kullanmalısınız. Ücretsiz olanlar bir noktadan sonra yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle ücretli sosyal medya platformları markalarınızın sosyal medya hesaplarını kontrol etmek için büyük gereksinimdir.

Hootsuite üzerinden 9 adet sosyal medya hesabın yönetimini yapıyorum. Kullandığım araçlar üzerinden tecrübelerimi paylaşıyor olacağım.

İzleme / Takip

Kullanım olarak Hootsuite paneli gayet kullanışlı. Ayrı sekme açıp altına istediğiniz kadar alt kategori açabiliyorsunuz. Ben planlamayı marka olarak yaptım. Markanın altına Instagram, Youtube, Facebook hesaplarını bağladım. Ekranda markaya ait sosyal medya hesaplarının hepsini görebiliyorum.

Instagram: Paylaşım yorumlarını görebiliyorum, cevap verebiliyorum. Takip etmem gereken hastag(#) listelerini görebiliyorum.
Youtube: Paylaşım yorumlarını görebiliyorum, cevap verebiliyorum.
Facebook: Paylaşım yorumlarını görebiliyorum, cevap verebiliyorum. Messanger’dan gelen mesajları görebiliyor, cevap verebiliyorum.

Dezavantajlar
Instagram üzerinden gelen DM’leri maalesef Hootsuite üzerinden cevaplayamıyorsunuz. Şu an için (26.03.2018) Instagram api servileri 3.partilerle direk mesajlar için paylaşım yapmıyor. Gelen mesajlara mobil üzerinden cevap verilmek zorunda.
Göremediğim başka bir konu da markamı mentionlayan kişileri göremiyorum. X kişi paylaşımında benim markamı taglediyse göremiyorum. Bu da Instagram api servilerinden kaynaklanıyor.

Paylaşım Planlama

Tarih ve saat belirleyerek ileri sosyal medya planlamasını yapabiliyorsunuz. Instagram ve Facebook planlaması yapıyorum. Facebook için 1’den fazla görsel ekleyebilir, içerik ile planlama yapabiliriz. Zamanı geldiğinde otomatik olarak Facebook sayfanızda planlama gönderiliyor.

Hootsuite üzerinden Instagram gönderilerinde sanırım Instagram api kısıtlamasından bazı sorunlar oluyor. 1’den fazla görsel yüklediğim zaman paylaşımda sadece ilk yüklediğim görsel paylaşılıyor. Bu nedenle Instagram paylaşımlarını Hootsuite masaüstü üzerinden planlıyorum ancak direk paylaşım yapmıyorum. Planlanan zaman geldiği vakit telefonumda bulunan Hootsuite aplikasyonuna hatırlatma geliyor. Çok kolay 3 adımda Hootsuite beni Instagram uygulamasına yönlendiriyor.

Bu noktada önemli bir konu var;
Instagram paylaşımında 1’den fazla görsel paylaşacaksanız, planlamayı Hootsuite masaüstü üzerinden yapın. Sonra dönün Hootsuite mobil uygulamasına ve yüklediğiniz görselleri indirin. Paylaşım zamanı gelince Hootsuite mobil uygulaması size hatırlatma bildirimi yapıyor. Adımları izleyin ve diğer görselleri de daha önce kayıt ettiğiniz için yükleyebilirsiniz.